Annons

Varning – din sladd för USB-C kan vara skadlig

Annons

usb-c

Om du trodde att alla usb-sladdar är likvärdiga är det dags att tänka om. En ingenjör på Google har nämligen gjort ingående tester som visar att en del sladdar faktiskt är så dåliga att de bör undvikas till varje pris.

Benson Leung som ingenjören heter har gått igenom fler än 18 olika sladdar och adaptrar samt betygsatt dessa på Amazon. I skrivande stund ser betygen för de flesta ut att hamna på under godkänt med bara två av fem möjliga stjärnor.

Följer inte USB-specifikationerna

Anledningarna är flera till de dåliga betygen men många handlar om att tillverkaren inte följt USB-specifikationerna vilket i värsta fall kan leda till skador när spänningen blir högre än vad kabeln stöder. Ouch. Vid flera tillfällen påpekar Leung för tillverkarna att deras produkter inte använder den 56kΩ-resistor som krävs för säkert användande, dock utan svar.

Leung arbetar till vardags på Google med att testa just sladdar och adaptrar med företagets produkter. Vi är givetvis tacksamma för den nära insyn som han ger på Amazon och recensionerna som säkert hjälper en eller annan att minska riskerna för skada på sin telefon, surfplatta, dator eller annat.

Läs alla recensionerna via denna länk.