USB Debugging Mode i Nexus 7

För att komma åt utvecklarläget (USB Debugging Mode) i Android 4.2.x på en Nexus 7 måste man gå till inställningarna, välja att läsa om surfplattan och sedan trycka sju gånger på alternativet längst ned i listan (den som börjar med “Version…”). När det är gjort får man upp en liten ruta som säger att man nu är en utvecklare. Enkelt när man vet hur man ska göra, men innan dess är det en otroligt knepigt gömd sak som tar tid att hitta.

När man väl blivit en utvecklare så får man ett nytt alternativ i inställningarna och går man in där finns massor att ställa in. Personligen skulle jag rekommendera att man inte rör sådant som är okänt men en sak har jag märkt är förträfflig att kryssa för – nämligen alternativet för att tvinga GPU-rendering av 2D-material. När det alternativet är förkryssat blev min Nexus 7 betydligt kvickare i vändningarna där den tidigare segat.

Exempelvis webbläsaren Google Chrome är nu klart roligare att använda och flera andra applikationer har ett mycket skönare flyt när man scrollar uppåt och nedåt. Testa själva – det finns inget som kan gå fel när man kryssar för den framtvingade GPU-renderingen för 2D-material. Allt annat skulle jag dock låta bli om det inte finns goda skäl för ikryssningar. Tänk på att USB Debugging Mode är ett måste om man vill låsa upp bootloadern och roota.