Surfa anonymt med en Raspberry Pi – Onion Pi

Med en Raspberry Pi, lite teknisk kunskap och en gnutta tid kan vem som helst skapa sin egen anonymitetsproxy. Med hjälp av en sådan är det möjligt att dölja alla webbsajter som man besökt och även om det finns mängder av webbsajter som erbjuder liknande tjänster så är just det här betydligt roligare att använda.

raspberry-pi

För att komma igång behöver du:

  • 1 x Raspberry Pi
  • 1 x WiFi-adapter som ansluts via USB
  • 1 x Nätverkskabel

Sen ansluter man det hela till en valfri internetanslutning för att komma igång. När din Raspberry Pi har fått en anslutning kan man koppla upp alla enheter som ska skyddas av proxyn direkt till den lilla enheten och det nätverk som den skapat. Den som vill testa själv kan besöka Onion Pi:s hemsida för instruktioner.

Tänk på att det är en Raspberry Pi Model B som gäller då denna har anslutning för ethernet, något som Model A saknar. När allt är monterat och klart har man en proxy som använder gratisprogrammet Tor och man får därigenom en ny ip-adress som inte är spårbar till din internetleverantör – och därmed dig.

Tips på snabbare & enklare anonymitetslösningar:

Tänk på att ovanstående tjänster kostar några tior varje månad och kan ha begränsningar. Dock är de enklare för vanliga användare att komma igång med och speciellt Anonine har blivit en favorit hos mig. Klart värd att titta närmare på om man vill surfa anonymt via en proxy. Varför inte testa själv?

Via Tkj