Sunset Overdrive kan släppas till PC

sunset-overdrive

Sunset Overdrive – ett av marknadens absolut roligaste spel till Xbox – kan vara på gång att släppas till PC.


  • Har fått en gradering i Korea – kan vara på gång till PC
  • Finns tre expansioner och tilläggspack
  • Season pass inkluderar allt extramaterial
  • Första målet: Dö inte! Andra målet: Dö inte!

Spelet har länge varit exklusivt för Xbox One-konsolerna, men efter att Sunset Overdrive fått en ny gradering i Korea tror många att en PC-lansering är på gång. Detaljerna noterades först av webbsajten Gematsu.

Nämnvärt är att en eventuell portning av spelet troligtvis inte görs av den ursprungliga utvecklaren Insomiac Games. Anledningen är att de redan arbetar med ett nytt Spider Man-spel som är exklusivt för Playstation 4.

Mer sannolikt är att en tredjepart har fått den uppgiften. Om det faktiskt stämmer att en portning är på gång. Microsoft som har varit en av de drivande krafterna bakom Sunset Overdrive har inte bekräftat uppgifterna än, och inte heller Insomniac Games.


Om det faktiskt kommer en presentation så hoppas vi det sker snart. Med lite tur kanske redan under spelmässan E3 som går av stapeln under juni månad.

Sunset Overdrive släpptes redan 2014 som en öppen värld där spelarna möter horder av monster. Dessa monster är egentligen människor som förvandlats efter att ha druckit en ny dryck tillverkad av fiktiva företaget Fizzco – och spelaren mål är att 1) inte dö och 2) besegra Fizzco.

Efter lanseringen släpptes bland annat expansionen Dawn of the Rise of the Fallen Machines. Den öppnar ett helt nytt område kallat Fizzco Robotics Factory med en helt rad nya uppdrag och ytterligare 200 achievementpoäng. Dawn of the Rise of the Fallen Machines ingår i spelets season pack.