Suddig text i Firefox – så här slipper du det

mozilla-firefox.png


Firefox är en av marknadens populäraste webbläsare – och även en av de som startar långsammast om man har otur. Det finns nämligen ett problem i webbläsaren som gör att den inbyggda hårdvaruaccelerationen slöar ner allt till en sirapslångam uppstart, oavsett hur få tillägg man än har installerade.

Det här är inte första gången som accelerering ställer till med problem i program då även Microsofts mjukvaror är drabbade. Många användare av Office-paketet och Internet Explorer kan vittna om hur text blir suddig och nästan oläslig när man scrollar, något som kan spåras till hårdvaruaccelereringen.

Eftersom denna funktionalitet är igång som standard när man installerar Mozilla Firefox så kan det vara svårt att hitta felet, men webbsajten Tweaking with Vishal har forskat i saken och kan klart konstatera att det går snabbare med funktionen avstängd. Det påverkar givetvis renderingen efteråt bör sägas.

Kan du leva med accelereringen avstängd gör du följande:


1. Gå till Inställningar > Avancerat

2. Bocka av kryssrutan för alternativet där man tillåter hårdvaruaccelerering där det är möjligt att använda den.

3. Starta om Firefox. Klart!

Du bör inte märka någon större skillnad vid laddningen av webbsidor, men uppstarten kanske blir snabbare och suddig text bör vara historia nu. Förhoppningsvis blev det åtminstone lite bättre – skriv gärna en rad och berätta.