Annons

Steam har nu fler än 65 miljoner användare

steam-linux-fokus.jpg

Den populära spelplattformen Steam har nu fler än 65 miljoner aktiva användare. Det är en ökning med 30 procent jämfört med förra året och slår Microsofts Xbox Live som ”bara” har 48 miljoner aktiva användare – både gratis och betalande prenumeranter för Xbox Live Gold.

Fortfarande har Steam en bit kvar innan man kan ta tronen från Sony som påstår att de har fler än 110 miljoner Playstation Network-användare idag. Tyvärr vägrar Sony berätta hur många som är aktiva användare, så någon exakt siffra att jämföra med finns inte – och man kan ju givetvis undra varför.

Steam erbjuder idag fler än 3 000 speltitlar över flera plattformar (Windows, OS X, Linux) och arbetar just nu med att förbereda lanseringen av Steam Machines via ett beta-program till de som vill testa. Man har även ny mjukvara på gång som ska ge funktionalitet som Family Sharing och Steam Tradin Cards.

 

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.