Annons

Spotify släpper på begränsningarna – gratisversionen blir ännu bättre

spotify-logo

Spotify har lättat på en del av de begränsningar som musiktjänstens gratisversion har. Bland annat går det nu att lyssna hur länge man vill och hur många gånger som helst på alla låtar – något som tidigare inte har varit möjligt. Anledningen till dessa ändringar är inte känd men den är en del av kampanjen #FreeYourMusic och med konkurrenten Beats Music på gång så är det nog inte svårt att förstå varför Spotify gör sina justeringar.

Redan förra månaden gjorde Spotify det möjligt att lyssna på musik helt gratis i smartphones och surfplattor, något som tidigare krävde en prenumeration som kostade 99 kronor varje månad. Fortfarande får man annonser mellan låtarna om man inte vill betala för att slippa dem, men det är inte värre än radion och här kan man trots allt välja vilka låtar som ska spelas. En tacksam ändring av Spotify tycker jag.

Det som kanske är den hetaste frågan idag efter ändringarna är varför man ska fortsätta att betala för något som alla kan få gratis. Annonserna kan många leva med och Spotify riskerar att mängder av prenumeranter nu överväger att lämna för gratisversionen.

Hur som så tror jag att Spotify gjort ett utmärkt försök att locka nya användare och det till en stor risk. Förhoppningsvis minskar inte viljan att betala för musiken man får ta del av och att musikbolagen fortsätter att ge sitt stöd.

Läs mer på den officiella bloggen hos Spotify.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.