Spotify finns äntligen till Windows Phone 8

Äntligen har Spotify släppt sin applikation för Windows Phone 8 och efter en längre betaperiod så kan nu alla ladda ned och lyssna på sin favoritmusik. Bland nyheterna finns ett större språkstöd (svenska har alltid funnits) och möjligheten att lyssna på musik utan uppkoppling – ett så kallat offlineläge.

spotify-windows-phone-8Det går även att spola i låtar genom så kallad “track scrubbing” och hela designen på appen är ganska så olik den för Android och IOS. Detta har gett en hel del kritik, åt båda hållen, men personligen skulle jag gärna se att Spotify hade försökt hålla liknande design till Windows Phone 8 som till både Googles och Apples OS.

Den som vill använda Spotify i mobilen måste prenumerera på musiktjänstens Premium-konto som i skrivande stund kostar 99 kronor. Är man helt ny användare kan man testa detta i 48 timmar innan ett köp och denna period kan förlängas till en hel månad – koll ditt välkomstmeddelande i e-postinboxen.

Spotify kan strömma musik över mobilnätet (2,5G, 3G, 4G/LTE) och WiFi. Att strömma utan ett tillgängligt WiFi kan snabbt äta din datamängd för månaden så glöm inte att aktivera offlineläget om möjligt – det kommer både du, din räkning och mobiloperatören att uppskatta. Radiofunktionen i Spotify är ännu ej igång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.