Spela som Elizabeth i ny DLC till Bioshock Infinite

bioshock infinite elizabeth comstock

Bioshock-serien är något av det absolut bästa jag någonsin har spelat och senaste titeln är ruskigt bra även den. Bioshock Infinite har fångat på tok för många underbara timmar av mitt liv, något som inte lär ställa sig i bättre dager nu när det närmar sig nedladdningsbart innehåll i form av en stor DLC.

Irrational Games har presenterat lite av historien och äntligen får vi göra ett återbesök i välkända Rapture – det förlorade paradiset under vattnet. När Infinite tog oss högt upp i luften, över molnen och nästan in i evigheten, var det många som höjde sina röster över molnstaden och vittnade om en spelutvecklare som minsann inte alls höll sig till Bioshock-seriens arv.

Burial at Sea

Att ta steget från vatten till luft var inget svårt val för Irrational Games då Bioshock aldrig var tänkt att utspela hela sin historia i de trånga, mörka gångarna i Rapture. För många fans är det däremot nästan otänkbart att släppa det påstådda sveket från Irrational Games, och kanske är det därför vi nu får återse Rapture i en DLC för Bioshock Infinite.

”Burial at Sea” är namnet på DLC:n och denna gången ska man kunna spela såväl Booker DeWitt som Elizabeth, något som säkert är efterlängtat av många (inklusive mig själv). Trailern som är släppt visar ett Rapture från 1958 när undervattensstaden var vid liv och tiden innan de ohyggliga stridigheterna tog sin början. DLC:n är uppdelad i två bitar där man spelar Booker i första och därefter Elizabeth i den andra.

Det finns inget lanseringsdatum i skrivande stund och kan man inte vänta på mer innehåll till Bioshock Infinite så finns alltid DLC:n Clash in the Clouds att ladda ned för några tior. Bara att sätta igång och spela på, för vem kan motstå den underbara musiken som i samspel med miljöerna verkligen kan fånga en – förutsatt att man gillar den här typen av spel och har lätt för att ta till sig av Bioshock-seriens stil.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.