Sony Xperia ZU – phablet med helt nytt gränssnitt

Sony Xperia ZU är nära en officiell presentation och kanske får vi se denna gigantiska ”phablet” den 25 juni på ett podie inför kamerorna. Med en stor 6,44-tumsskärm som klarar 1080p och en Snapdragon 800 som kör i 2,3 GHz kan det bli ett nytt flaggskepp som når våra butiker, men det återstår givetvis att se hur korrekta uppgifterna är. 

Om man bortser från rena specifikationer så är det informationen kring gränssnittet som kanske intresserar mest om Xperia ZU. Det ryktas nämligen om att Sony tänker släppa ett helt nytt gränssnitt som omarbetats för att kännas mer 2013 än vad man hittar i befintliga telefoner och surfplattor. Operativsystemet ska vara Android 4.2.2 ”Jelly Bean”.

sony-logo

Vidare kan nämnas att Xperia ZU väntas bli IP58-godkänd vilket betyder att phableten ska kunna ligga under en meter vatten i upp till 30 minuter utan att gå sönder. Arbetsnamnet för modellen är Togari – ett välsökt namn i sökmotorerna just nu. Bokstaven ”U” i produktnamnet ska betyda ”Ultra” och visst ser det ut att bli en överdriven variant av populära Xperia Z.

Sony har med sina senaste modeller verkligen visat framfötterna och inte minst estetiskt där bland annat Xperia Z hyllats för sin design. Att den dessutom är säker att använda även när det hällregnar är givetvis inte fel, men frågan är om man vill dra fram sin superstora Xperia ZU och lägga till örat oavsett om det är regn eller sol ute – får jag föreslå ett trådlöst headset med bluetooth?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.