Sony RX200 kommer snart att presenteras – stora förbättringar!

sony-rx100

Äntligen verkar det som att Sony börjar närma sig en officiell visning av kommande RX200, eller RX100 Mark II som den även kallas just nu. Enligt uppgift rör det sig om en kraftigt uppgraderad efterföljare som bland annat får inbyggd WiFi och en svängbar skärm som kan vridas i flera olika vinklar.

Det pratas även om en ny CMOS-sensor som förbättrats jämfört med den nuvarande i RX100. Vilken upplösning som blir aktuell vet man inte och heller inte om det äntligen blir en “äkta” 1-tumssensor lik den i Nikon 1-serien. Sensorn i RX100 är nämligen något mindre än en tum (men ändå ruskigt bra).

Få saker har sagts om optiken, men även här väntas förbättringar och speciellt i teleläget där RX100 var på tok för långsamt med bländaren f/4.9. Perfekt hade varit om Sony kunde ge oss samma (eller bättre) zoomomfång med bländare f1.8-f/3.5 eller kanske ännu hellre f/1.4-f/2 som Panasonic LX7 klarar. Vilken skillnad!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.