Sony NEX-7 – ingen ersättare på länge

sony-nex-7

Sony NEX-7 har funnits på marknaden ett bra tag nu och många längtar nog efter en ordentlig ersättare. Det har i det närmaste bekräftats att vi får se en RX100 MK II, ny RX-kamera i fullformat och även en smartphone med Cybershot-märket – så var är ersättaren till NEX-7? Vad vi vet idag så är den tyvärr en bra bit in i framtiden då påstådda tillverkningsproblem sätter käppar i hjulet för Sony.

Exakt vad det innebär vet man inte utanför Sony, inte mer än att en eventuell NEX-7 MK II lär dröja ytterligare. Just nu arbetar man på att hitta en ekonomiskt försvarbar lösning på problemet samtidigt som kameran inte får påverkas negativt. Givetvis vill den japanska kamerajätten inte släppa dålig information som kan ändra marknadsintresset, så räkna inte med officiell bekräftelse på det här.

Enligt anonyma källor arbetar designteamet på Sony med att ta fram spegellösa kameror i A-serien snarare än att utveckla nytt för NEX-serien. Anledningen ska vara att A-serien anses för de mer seriösa fotograferna medan NEX-serien med E-fattning istället ska vara hobbyisternas favoritval. För min del låter det som rapparkalja och helt galet, men å andra sidan tillverkar jag inte kameror heller.

I skrivande stund har jag en Sony NEX-6 som används tillsammans med två objektiv, Sony 35mm f/1.8 OSS och Sony 50mm f/1.8 OSS – alla tre toppval om jag skulle rekommendera något ur sortimentet med NEX-kameror och tillbehör. Tänk också på att Sigma har två fantastiska objektiv som bara kostar runt tusenlappen varderas, Sigma 19mm f/2.8 och 30mm f/2.8. Superobjektiv för sitt pris, verkligen!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.