Annons

Snabbare trådlöst nätverk med OS X 10.9 Mavericks

apple-macbook-air

När den senaste modellen av Macbook Air släpptes var det med pompa och ståt som WiFi 802.11ac introducerades till serien. Rejäla hastighetsvinster utlovades när man jämförde med 802.11n, men i praktiken blev det inte riktigt som varken Apple eller användarna hade hoppats på.

Med OS X 10.8.4 var hastigheterna nära hälften av vad man fick ut av det trådlösa nätverket om man installerade Windows 8 på samma maskin. För att lösa en del av problemen så släppte Apple OS X 10.8.5, en uppdatering som dubblade hastigheten över Apple Filing Protocol men som var långt ifrån lösningen för exempelvis SMB – som inte såg någon förbättring alls.

Men sen kom OS X 10.9 ”Mavericks” och äntligen har Apple levererat vad man först lovade tidigare i juni. Ars Technica har utfört en serie tester och kan kort konstatera att hastigheterna är på korrekta nivåer nu över alla protokoll, även SMB i OS X. Uppåt 54 MB/s når man mellan en Macbook Air mid-2013 och en Mac Mini, båda över AFP och SMB. Klart godkänt alltså.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.