SkyDrive nu ännu bättre med fler funktioner

microsoft-skydrive-logo


Microsoft har uppdaterat den populära och effektiva molntjänsten SkyDrive med ny funktionalitet. Det första man lägger märke till när man besöker tjänsten i webbläsaren är ett nytt gränssnitt som optimerats för att visning av fotografier – Timeline View. Härifrån kan man se alla fotografer som laddats upp i sina olika mappar och undermappar på en snygg tidslinje som tydligt markerar när de är tagna. Mycket praktiskt när man letar efter en viss bild som tagits under en viss tidsperiod.

Redmond-företaget har även förbättrat applikationen för datorer med snabbare uppladdningstider som är två eller tre gånger högre än tidigare. Givetvis finns en begränsning för hur fort det kan gå då internetanslutningen man använder inte är obegränsad i hastighet, men internt hos Microsoft har ändå servrarna blivit snabbare och det märks riktigt väl om man exempelvis har snabb fiberanslutning. Välkommet och praktiskt, även för trådlös anslutning via 4G/LTE.

Slutligen kan nämnas att SkyDrive nu kan ta emot bilder i full storlek från Windows Phone på marknader utanför USA. Detta är något som många fotografer har sett fram emot då exempelvis Nokia Lumia 920/925/928 har riktigt bra bilder och säkerhetskopiering av dessa är viktigt för en hel del. Nu kan man alltså snabbt ladda upp fullstora bilder men tänk på att det snabbt blir åtskilliga gigabyte med information över det mobila nätverket – så använd WiFi om möjligt!