Samsung Galaxy Note 8.0 LTE på gång

Samsung tar surfplattan Galaxy Note 8.0 till USA med hjälp av operatören AT&T. Dessutom gör man det med en version som stöder LTE-anslutning och det betyder rejält med extra fart där nätet tillåter det. AT&T har inte byggt ut sitt LTE-nät i alla de stora städerna i USA, så de som är intresserade får allt hålla koll på var man förbättrar näten innan det rusas till butikerna för nya modellen.


samsung-galaxy-note-8Förutom själva surfplattan med den tillhörande digitaliserade pennan (Galaxy Note 8.0 använder teknik från Wacom för att kunna användas som en ritplatta) får man även 50 GB gratis lagringsutrymme på molntjänsten Dropbox och ytterligare 50 GB på AT&T Locker. Ingen dålig deal om det inte hade varit så att åtminstone Dropbox-erbjudandet bara gäller för två år – sen måste man börja betala dyrt.

Trots tveksam byggkvalitet och ett högt pris så har Galaxy Note 8.0 fått hyggliga recensioner världen över. Med LTE lär priset inte gå ner precis och frågan är om det här blir en surfplatta värd att öppna plånboken för. Personligen skulle jag nog hellre satsa på nästa Asus Nexus 7 eller kanske en Sony Xperia-tablet. Faktum är att även Ipad Mini skulle vara mer intressant för min del, även utan 4G/LTE.