Samsung Galaxy S4 Zoom ska konkurrera med kompaktkamerorna

samsung-galaxy-s4-zoom


Samsung Galaxy S4 Zoom är telefonmodellen som ska slå hål på Nokias försök att lansera en avancerad kameratelefon redan innan den nått produktionslinjen. Det har ryktats friskt om en ny PureView-modell med 41 megapixelsensor och Windows Phone, men inget har hänt och det verkar som att Samsung tar tillfället i akt och lanserar en Galaxy-variant för de bildmedvetna.

Allt händer givetvis på hur bra bildkvalitet som kan levereras och frågan är hur väl CMOS-sensorn på 16 megapixel står sig mot konkurrenterna. Sensorn är större än i en vanlig smartphone men mindre än den i hyllade Nokia 808 PureView och ackompanjeras av ett objektiv med 10x zoom. För att ge skarpare bilder har optisk bildstabilisering byggts in, vilket är riktigt välkommet för alla lägen.

Andra specifikationer om Samsung Galaxy S4 Zoom är att den använder en dubbelkärnig processor med klockfrekvensen 1,5 GHz, har 8 GB lagringsutrymme och 1,5 GB internminne. Skärmen är en 4,3-tums qHD-variant med upplösningen 960 x 540 och i det stora hela verkar Galaxy S4 Zoom vara en mellanklassvariant av den vanliga S4-modellen. Bortsett från kameran som är klart bättre givetvis.