Samsung Galaxy S2 kanske inte får Android 4.2

samsung-galaxy-s2-topp


Samsung Galaxy S2 kanske inte får uppdateringen till Android 4.2 som så många hoppas på. Anledningen ska enligt webbsajten Connect.de vara att problem med anpassningen av gränssnittet TouchWiz bråkar mer än väntat med utvecklarna. Om det inte löser sig kanske Galaxy S2 får nöja sig med befintliga Android 4.1.2.

Just den här modellen är otroligt populär och har fortfarande en rejäl skara fans som biter sig fast med telefonen som nu är två år gammal. Samtidigt kommer indikationer på att även Samsung Galaxy Note kan gå samma öde till mötes då hårdvaran mångt och mycket är lika den i Galaxy S2. Vågar Samsung sig på detta?

Personligen har jag inte mycket till övers för TouchWiz då det för min del är en störande upplevelse jämfört med standard-gränssnittet i Android. I min Galaxy S4 finns istället Nova Launcher tillsammans med ikonpaketet flatro. Det är en underbar kombination som är ljusår bättre än Samsungs egna TouchWiz.

Med Android 4.3 på gång är det kanske inte konstigt att Samsung väljer att åtminstone avvakta med Android 4.2 till Galaxy S2, men visst hade vi önskat en snabbare uppdatering än ingen alls. Vad händer egentligen Samsung – kan ni inte släppa en variant av android 4.2/4.3 till Galaxy S2 som är utan TouchWiz och därmed bjuda på lite kärlek till era användare?