Samsung Galaxy Note II med Snapdragon 600

samsung-galaxy-note-ii


 

Snapdragon 600 i ny Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II har funnits på marknaden ett bra tag nu och ersättaren Galaxy Note III är efterlängtad av många. Den nuvarande modellen är baserad på Samsungs egna Exynos 4-processor med fyra processorkärnor, åtminstone i Europa och USA. För den kinesiska marknaden verkar det däremot som att man valt att använda en Qualcomm Snapdragon 600 istället för Exynos.

Uppgraderingen är en välkommen nyhet för den asiatiska marknaden då Snapdragon 600 är en klart bättre processor sett till både specifikationer och testresultat. Förutom en högre klockfrekvens så är Snapdragon 600 tillverkad i 28nm medan Samsung Exynos 4 är tillverkad i 32nm. Den förstnämnda är dessutom klart nyare med lansering i april 2013 medan Exynos 4 är från maj 2012.


Om man ser till prestandaskillnaden så ska Snapdragon 600 uppvisa en förbättring med 65 procent jämfört med Exynos 4 i testprogrammet GeekBench. I SunSpider ska kretsen vara 45 procent snabbare. Siffrorna ska givetvis tas med en nypa salt då de inte är från vardagligt bruk, men de ger trots det en fingervisning om vad man har att vänta sig i skillnad – och det är klart postivt givetvis.