Samsung Galaxy Note 3 presenteras i juni

Samsung Galaxy Note 3 väntas bli nästa stora lansering från den sydkoreanska tillverkaren och på menyn står en massiv telefon med stor skärm och en Qualcomm Snapdragon 800-processor. Fortfarande är detaljerna sparsamma och troligtvis får vi vänta till mitten av juni innan det dyker upp officiella uppgifter, men det som läckt ut är onekligen intressant för alla som vill ha en stor telefon med utmärkta egenskaper för redigering av bilder, dokument och läsning av exempelvis e-böcker.

samsung-logo

Galaxy Note 3 väntas få samma behandling gällande processorn som med Galaxy S4. Det betyder att den amerikanska varianten får Samsungs egna Exynos 5-processor medan den europeiska varianten får ovan nämnda Snapdragon 800. Anledningen ska vara den inbyggda kretsen för anslutning till mobilnätet som skiljer sig åt i de olika processorerna och då näten ser olika ut i USA och Europa så är det förståeligt om Samsung måste särskilja de båda marknaderna på just den punkten.

Vidare nämns på senare tid att Galaxy Note 3 får samma kamera som i Galaxy S4 – alltså en 13 megapixelvariant med tillhörande utmärkta funktionalitet. Undertecknad har själv en Galaxy S4 och är riktigt nöjd med kameran i den telefonen, speciellt detaljrikedomen står ut jämfört med konkurrenterna och de många fotograferingslägena gör att man snabbt kan ta häftiga bilder med olika effekter. Allt detta är ren mjukvara och man kan nog räkna med att de når Galaxy Note 3 också med TouchWiz.