Annons

Så ställer du in sökmotorn i Internet Explorer 10

Om du precis har installerat Windows 8 är det Internet Explorer 10 som gäller när du ska surfa och väljer du att inte byta ut den mot exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox så är Bing den förvalda sökmotorn. Personligen föredrar jag absolut Googles sökmotor då den motsvarar mina krav och förväntningar på ett bättre sätt, men att ställa in vilken sökmotor som ska vara standard vid sökningar tog lite tid då det är något dolt.

Egentligen är det inte så knepigt men om man inte vet vart inställningen finns kan den vara svår att lägga märke till. När du är i Internet Explorer 10 trycker du på tangenten F4 för att öppna adressfältet (du kan även klicka på den lilla pilen som pekar nedåt i sökfältet) och tittar längst ner i rutan som visas. Till vänster syns en Bing-ikon och till höger knappen Lägg till. Klicka på knappen för att gå till Microsofts hemsida för tillägg.

Välj alternativet för Google och kryssa sedan för alternativet att det ska vara din primära sökmotor när inställningsrutan automatiskt visas. När allt är klart ska en Google-ikon finnas bredvid Bing-ikonen i adressfältet som du kanske såg tidigare. Testa att göra en sökning från adressfältet och se så att Googles sökmotor används. Om den gör det är du klar och redo att söka vidare. Om inte får du göra om proceduren och testa att installera det igen.

internet-explorer-10-standard-sok

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.