Så enkelt byter du från Gmail till Outlook

Microsoft har verkligen gjort stora förbättringar till sin e-posttjänst och det är långt ifrån bara namnet som förnyats. Hotmail är numera Outlook och med fler än 60 miljoner tidiga användare har succén blivit ett faktum. När allt är klart ska ytterligare 240 miljoner användare byta e-posttjänst automatiskt och det blir en omvälvande historia för en del. Designen är helt omarbetad, allt är mycket snabbare och integreringen bättre med Windows och Windows Phone – kortfattat är Outlook absolut en stark konkurrent till populära Gmail.


Jag har själv använt Gmail från första beta-perioden men det är dags för ett tronskifte och Outlook är en stark kandidat för mig. Därför tänker jag byta helt genom att flytta min domän (haaf.nu) via DNS-ändringar och därefter importera alla mina tusentals e-postmeddelanden från Gmail till Outlook.

Uppdatering: Outlook.com tillåter inte längre att domäner ansluts som tidigare till e-posttjänsten. För det måste man istället ha ett företagskonto hos Microsoft och betala en månadskostnad. Huruvida det är önskvärt eller inte är givetvis personligt men jag rekommenderar Google Apps som ett alternativ. Billigare och enklare att hantera, kommentera gärna om du behöver hjälp att komma igång med Apps.

För alla som står i startgroparna till att själv byta kan jag säga att det är otroligt enkelt att byta om man bara är lite händig och övergången är minst sagt sömlös. Här kommer en kort guide till hur du importerar alla e-post till Outlook från Gmail.

Så här importerar du e-post från Gmail till Outlook

gmail-pop-installningar


Steg 1: Det första steget är att aktivera POP-stöd i Gmail och det gör du via Inställningar > Vidarebefordran och POP/IMAP > Aktivera POP för alla mail.

Steg 2: Gå till outlook.com för att ställa in hämtning av e-postmeddelanden från ett POP-konto. Gå till Fler e-postinställningar > Dina e-postkonton > Lägg till ett skicka och ta emot-konto.

Steg 3: Fyll i dina kontouppgifter för Gmail-adressen och välj att fortsätta. Glöm inte att kontrollera anslutningsmetoden om du har Google Apps. Då ska den inkommande adressen vara pop.gmail.com och porten anges till 995.

outlook-lagg-till-nytt-konto-import

Steg 4: Du är färdig.

Behöver du verkligen byta?