QuickFire Stealth ska attrahera puristerna

Cooler Master lanserar ett nytt mekaniskt tangentbord med namnet QuickFire Stealth och ger den placerar produkten i sin CM Storm-serie med tillbehör. Tack vare bruket av mekaniska brytare istället för de vanligare membranbrytarna så får man en taktil känsla som ska ge fördelar både när man skriver och spelar. Just QuickFire Stealth kanske känns bekväm på något sätt och det är nog inte så konstigt då man i princip har tagit befintliga QuickFire Rapid och gjort om den till Stealth-modellen.


cooler-master-quickfire-stealth

Det som troligtvis får modellen att stå ut extra mycket vid en direkt jämförelse med andra tangentbord är att ovansidan på tangenterna är helt svart och utan förklarande tecken. Istället finns dessa på framsidan av tangenterna i en betydligt mindre variant än man är van vid och det hela är ett försök att fånga puristerna bland användarna. Brytarna som sitter under tangenterna kan fås som Cherry MX Red, Blue, Brown och Green. Den sistnämnda är exklusiv för CM Storm-serien.

Varje tangent och brytare ska klara minst 50 miljoner nedslag men räkna inte med att tangentbordet används så länge. Dock är det en klar indikation på att man med mekaniska brytare vill erbjuda något hållbart och tillförlitligt till användarna och det gäller alla tangentbord med just denna typ av brytare. Vidare kan nämnas att Cooler Master QuickFire Stealth har guldplätterad USB-kontakt och sladden kan till viss mån placeras under tangentbordet för att minska mängden trassel på bordet.