Populäraste serierna på piratsajterna – Game of Thrones toppar!

Game of Thrones

Det blir allt mer populärt att ladda ned serier via piratsajter istället för att se dem på tv. Kanske är det inte så konstigt när exempelvis HBO gör riktigt usla lanseringar som här i Sverige, något som givetvis reflekterar antalet nedladdningar via sajter som The Piratebay och EZTV.

Faktum är att nedladdningarna är så otroligt många enligt TorrentFreak att Game of Thrones uppskattningsvis laddades ned 5 200 000 gånger jämfört med de 5 500 000 som såg serien – och då pratar vi varje avsnitt (!) under vårsäsongen.

Game of Thrones är den enskilt populäraste serien idag och det reflekteras tydligt av siffrorna som TorrentFreak lagt fram. Enligt sajten är den näst mest nedladdad serien The Big Bang Theory med 2,9 miljoner nedladdningar per avsnitt och 20 miljoner tittare på tv.

Relaterat: GAME OF THRONES SLÅR PIRATREKORD – 1.5 MILJONER NEDLADDNINGAR

Trean i listan är How I Met Your Mother med 2,85 miljoner nedladdningar och 10,51 miljoner tv-tittare. Game of Thrones är kanske inte den populäraste serien på tv just nu, men nedladdningarna talar sitt tydliga språk. Allt färre vill betala dyrt varje månad för att se serien.

Här är den totala listan från TorrentFreak:

torrentfreak-serier-piratnedladdningar-varen2013

Siffrorna är ungefärliga för våren 2013 – läs mer här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.