Pink Floyd snart på Spotify

pink-floyd


Pink Floyd kommer att släppa hela sin katalog med låtar på musiktjänsten Spotify. Dock blir det först aktuellt när låten ”Wish You Were Here” har spelats en miljon gånger – åtminstone om man ska tro en tweet från det officiella Twitter-kontot för Pink Floyd

Kortfattat så lägger gruppen ansvaret på lyssnarna och låter det vara upp till dem när resten av låtarna ska läggas ut. Exakt hur det kommer att gå till i praktiken återstår givetvis att se, men tillvägagångssättet är spännande och kanske kan locka fler Spotify-användare.

Idag har Spotify fler än 24 miljoner användare varav 6 miljoner är betalande. Tjänsten har vuxit mycket fort och på bara tre månader har 1 miljon nya konton registrerats, en siffra som visserligen visar att Spotify kan öka sina intäkter men det måste vara betalande för att ge vettiga inkomster.

Spotify är världens bästa musiktjänst

Spotify är idag öppen för 17 länder, vilket kan jämföras med musiktjänsten Deezer som kan användas i hela 182 länder. Industrin för strömmande musik väntades öka sina intäkter under förra året med 40 procent och fortsätta att öka därefter från år till år. Kanske Pink Floyd kan hjälpa lite på traven?


För att göra det ännu bättre finns nu även stöd för Chromecast vilket betyder att vi äntligen kan strömma musik direkt via Googles populära mediaspelare. Börja spela upp din låt och välj Chromecast som mottagare för ljudet. Voilá, nu kommer ljudet direkt ur din tv eller förstärkare.

Läs mer om nya Chromecast och stödet för Spotify här (theverge.com).