Nya Kinect för Xbox One är kraftigt förbättrad

Kinect har fått sig en rejäl omarbetning inför lanseringen av Xbox One och det märks att Microsoft har tagit i rejält när de förbättrar användarupplevelsen för dem miljontals kunder som kommer att köpa den nya konsolen. Inuti nya Kinect sitter en bättre kamerasensor än i dagens modell och den ska klara 1080p utan att blinka – något som är omöjligt idag med en begränsning till bara VGA-upplösning. Att kalla det en kvalitetsförbättring är en grov underskattning.


Tacksamt nog kommer nya Kinect att följa med Xbox One i förpackningen och direkt bli en del av upplevelsen utan att man behöver betala extra. Mycket välkommet då man idag får lägga ut kring en tusenlapp extra för en Kinect och även om det är en storsäljare så drar sig nog många för att köpa en. Nu följer den alltså med och det finns en god anledning till varför så är fallet – den ska nämligen förenkla, snabba upp och göra allt så mycket smidigare än innan.

Exempelvis kan man röststyra Xbox One och starta konsolen bara genom att säga “Xbox on”. Varför inte titta på lite tv genom att säga “Watch TV” och vill man kolla upp en sak i webbläsaren Internet Explorer medan man kolla på ett tv-program så säger man bara “Snap Internet Explorer” så hamnar tv-rutan och webbläsaren bredvid varandra på skärmen. Ruskigt trevligt om ni frågar mig. Frågan är nu bara om Microsoft kan erbjuda röststyrning på svenska också.

xbox-one-kinect-kontroll

Förutom högupplösta videosamtal och röststyrning så erbjuder även nya Kinect en mycket bättre avläsningsnivå där kroppsdelar kan detaljavläsas ända ner till fingrarna. Ytan som sensorn kan läsa av i rummet har breddats vilket betyder att man inte behöver stå fullt lika långt bak som tidigare och upp till sex samtida spelare kan avläsas i realtid. Hur häftigt är inte det egentligen? Dessutom ska den otrevliga fördröjningen som första generationens Kinect dras med inte längre finnas vilket bara det göra nya Kinect än mer bättre.