Nya bärbara speldatorer från Alienware

alienware-logo

Alienware lanserar nya bärbara datorer med skärmstorlekarna 14, 17 och 18 tum. Den minsta har skärmupplösningen 1 366 x 768 och de två större klarar 1 920 x 1 080, den största av dem kan dessutom uppgraderas med en skärm som klarar att köras i 120 Hz – utmärkt för gamers som vill ha det allra bästa även i en bärbar dator. Alla tre datorerna drivs av Nvidia Geforce-grafik från 700-serien.

14-tumsmodellen kan välja mellan Geforce GT 750M och GTX 765M. 17-tumsmodellen får något snabbare Geforce GTX 765M, GTX 770M eller flaggskeppet GTX 780M beroende på vad man väljer vid konfigureringen. 18-tumsmodellen får något av de tre ovanstående valen men kör dem dessutom i SLI-läge med två grafikkretsar. Tänk er två GTX 780M i SLI – en grym lösning för de tyngsta spelen idag.

När det kommer till processorn är det Intel Core i7 som gäller och som sämst rör det sig om en Core i7-4700MQ eller för 18-tumsmodellen även en Core i7-4930MX om plånboken tillåter det. Andra specifikationer pekar på 8-32 GB systemminne och dubbla lagringsenheter (HDD eller SSD) som körs i RAID 0 för bästa prestandan. Inte illa för bärbara datorer alltså, men priset är också därefter.

För finlirarna kanske det också är värt att berätta om det nytillkomna stödet för snabba WiFi 802.11ac som ska klara upp till 1 700 Mbps över båda banden samtidigt som det trådade nätverket hanteras av supersnabba Qualcomm Atheros Killer. Lansering någon gång under sensommaren i Sverige och något tidigare än så i USA. Fast kanske en stationär dator för samma pris ger bättre hårdvara för pengarna ändå…

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.