Nvidia licensierar ut Kepler-teknologin

nvidia-logo

Nvidia har planer på att licensiera ut tekniken bakom Kepler-arkitekturen som finns i ett stort antal grafikkort idag. Enligt Reuters vill företaget få in mer pengar från marknaden för mobila enheter samtidigt som de kan bygga ett stabilt förhållande med aktörer som Apple och Samsung. 

Jen-Hsun Huang är VD på Nvidia och enligt honom är det aktörerna som vill tillverka egna kretsar snarare än köpa från andra som är de tänkbara kunderna när licensieringen drar igång. Även om Nvidia inte är direkt kända för att regelbundet sälja teknik som de har patent på så har de två stora avtal med Sony och Intel som sträckt sig över flera år.

Efter att ha missat, eller helt enkelt valt att avstå från, avtal med Nintendo, Sony och Microsoft för att leverera grafikkretsar till de allra senaste konsolerna är det kanske inte konstigt att man vill öka intresset på marknaden. AMD däremot finns i Wii U, Playstation 4 och Xbox One – något som säkrar kretsleveranser i många år till. 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.