Nokia Lumia 1020 blir nya flaggskeppet

nokia-lumia-1020-evleaks

Nokia Lumia 1020 kan bli nästa stora lansering från den finskan tillverkaren och den 11 juli kan vi få reda på vad som är på gång. Tills dess pekar uppgifterna på en sensor med upplösningen 41 megapixel, en omarbetad kamera-app och kanske även optisk zoom – slår ju definitivt digital zoom med hästlängder.

Det pratas även om en 4,5-tumsskärm som klarar 720p och kodnamnet EOS som använts internet kommer att slopas helt. Det finns alltså ingen som helst relation till Canon och deras EOS-serie med kameror. Den nya kamera-appen heter ”Nokia Pro Camera”.

Honami kan slå hårt mot Nokia

När Lumia 920 släpptes profilerade den sig som en av marknadens absolut bästa mobilkameror. Lumia 925 befäster den positionen ytterligare innan Lumia 1020 gör sitt intåg. Kanske är det en god idé att optimera kameran ordentligt för snart ryktas Sony ”Honami” vara klart (läs mer om Sony Honami-telefonen här)

Sony är en erkänd kameratillverkare med många utmärkta modeller på marknaden och har ett högt anseende hos användarna. Det är inte så konstigt om de vill ta denna kunskap till en ny ”superkameratelefon” – inte minst efter succén med Xperia Z-serien.

Via Engadget och @evleaks

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.