Nexus 7 & Android 4.3 – så här uppdaterar du surfplattan

android-logo

Första lösningen: Stäng Googles Ramverk i Android


1: Gå till Inställningar > Appar > Alla > Ramverk för tjänster från Google.

2: Klicka på knappen ”Tvingad Avslutning” och sedan ”Rensa cacheminne”.

3: Gå till Om Surfplattan > Systemuppdateringar. Kontrollera om det finns någon ny uppdatering. I mitt fall stod den senaste tiden för en koll på 01-01-1970 efter cacherensningen.

Skulle inte det fungera, och det är troligt att det inte blir någon skillnad om du inte hittade någon tidigare, så är det bara att vänta eller göra en manuell installation.

Andra lösningen: Manuell installation av Android 4.3

Det här är en knepig process för ovana och jag rekommenderar ett besök på XDA-forums för bästa resultat. Tänk på att en felaktig installation kan resultera i mer arbete än du kanske tänkt dig – så läs noga och ta backup på allt viktigt i din Nexus 7.

En manuell installation kommer att rensa din enhet helt och återställda den till fabriksinställningar. Om du fortfarande vill göra en manuell installation kan du använda denna länk.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.