Minecraft 1.6.1 är släppt – uppdatera idag!

minecraft-launcher-v106


Mojang har äntligen släppt Minecraft 1.6.1 och miljontals användare världens över kommer nu att rusa för att ladda ned uppdateringen till vad som påstås vara den största framgångssagan någonsin på indiescenen för spel. Markus “Notch” Persson har verkligen kommit långt från att ha varit en ensam utvecklare och “The Horse Update” visar tydligt att Mojang menar allvar mot sina fans.

Som namnet ovan antyder är den kanske största nyheten med version 1.6.1 att hästar nu har tillförts och så även åsnor för den som föredrar det. När dessa har tämjts kan man rida på dem och även fästa kistor för att transportera saker när man behöver det. Det går även att döpa dem efter behag och skydda dem mot faror med armor av exempelvis järn eller ännu hellre diamant.

Andra nyheter är en förbättrad “launcher”, slopat stöd för Java 5 och förbättrat internt chatsystem. Den här uppdateringen är minst sagt massiv så jag skulle rekommendera att man läser vidare på antingen den officiella webbsajten eller hos minecraftwiki.net som ha en förträffligt lättläst lista att ta del av. Vill inte påstå att jag gillar alla ändringar, men många är helt klart önskvärda.

Ladda ned Minecraft 1.6.1 via den officiella webbsajten.