Annons

Ladda ner bakgrundsbilden från macOS ”Sierra” här

När Apple presenterade nya macOS ”Sierra” fick vi inte bara ett nytt operativsystem utan även en ny bakgrundsbild föreställande den plats som versionen är namngiven efter.

Bakgrundsbilden följer med macOS ”Sierra” så de som uppgraderar sina befintliga datorer eller köpa nya generationens där operativsystemet medföljer får bilden därigenom.

Den som inte vill vänta kan dock redan idag ladda ner bakgrundsbilden och köra på sin dator. Det är inga konstigheter utan Apple har öppnat upp den för alla som vill använda den.

Nämnvärt här är att bakgrundsbilden är mycket stor. Hela 5 120 x 3 684 pixlar för att matcha upplösningen på de senaste iMac-modellerna som har 5K-skärmar. Så den fysiska storleken på 5,9 MB känns helt klart rättfärdigad.

 

fallback_bg_large_2x

 

Ni kan ladda ner bakgrundsbilden här via Apples webbsajt eller från vår server.

För att ge lite bakgrundsinformation om namnet så kan nämnas att nya macOS ”Sierra” är namngiven efter Sierra Nevada. Det är en bergsrygg som sträcker sig mellan Kalifornien och Nevada-ökning. Ett vackert område som förskönats i bakgrundsbilden på ett bra sätt.

Angående operativsystemet så lanseras macOS ”Sierra” under hösten 2016 med en mängd nya funktioner. Bland annat gör digitala assistenten Siri premiär på datorn och det finns ett nytt optimeringsverktyg för lagring av filer.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.