Kindle Fire HD uppgraderas med nya modeller

amazon-kindle-surfplattor


Amazon arbetar just nu med att förbereda uppgraderade surfplattor i den populära Kindle Fire-serien. Fortfarande finns inga officiella uppgifter om vilken hårdvara som kan tänkas bli aktuell, men webbsajten BGR påstår sig ha de färdiga specifikationerna och det kan blir en ordentlig förbättring jämfört med modellerna som finns idag.

7-tumsvarianten av Kindle Fire HD med en högupplöst skärm på 1 920 x 1 200 pixlar medan Kindle Fire HD 8.9 blir ännu bättre med 2 560 x 1 600 pixlar. Under skärmen sitter en 2 GHz Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB internminne, WiFi, LTE och Android 4.2.2. Lagringsutrymmet ska vara på 32 GB eller 64 GB beroende på variant. Den större modellen har dessutom en kamerasensor på 8 megapixel.

Amazon har rönt stora framgångar med surfplattorna i Kindle-serien, men inte i Sverige. Här är det istället Apple och Samsung som dominerar totalt och den Amazon-plattan som fångat störst intresse ska vara Paperwhite som är en ren e-boksläsare. Om nya Kindle Fire HD kan fånga intresset när konkurrenterna dominerar återstår att se, men Amazon behövs om aktör.

Vilken surfplatta (om någon) har du idag?