Jailbreak till IOS 6 med evasi0n

evasi0n har tagit användarna med storm

evasi0n-12


När evasi0n blev det första alternativet för att jailbreaka IOS 6 passade tusentals användare av Apples populära smartphone på att utöka möjligheterna på den annars strängt kontrollerade plattformen. På bara 96 timmar blev evasi0n det absolut populäraste sättet någonsin att jailbreaka en enhet på och enligt Jay Freeman, personen bakom Cydia, anslöt sig närmare 7 miljoner IOS 6-enheter till butiken bara under den senaste veckan.

Negativ trend för jailbreaks

I en intervju med Forbes sade Freeman att anstormningen av nya enheter har varit massiv. Närmare 5,5 miljoner Iphones och 1,35 miljoner Ipads sades ha besökt Cydia kort efter lanseringen av evasi0n. Tyvärr verkar det som att det tar allt längre tid för utvecklarna att hitta användbara hål i mjukvaran så att jailbreak blir möjligt och den negativa trenden har hållit i sig ända från början. Iphone 3GS tog 14 dagar att knäcka, Iphone 4 tog 38 dagar.

Innan Iphone 4S fick ett jailbreak fick vi vänta hela 98 dagar och med Iphone 5 såg det länge ut som att inget skulle hända – 136 dagar tog det innan ett jailbreak kunde släppas. Apple investerar enormt med tid på att säkra sin mobila plattform (IOS) och lär inte sluta med det inför kommande lanseringar. Cupertino-företaget har vid flera tillfällen varnat sina kunder för att köra jailbreak och framhävt de skador som kan uppstå, så testa evasi0n på egen risks.

Så här gör du för att jailbreaka IOS 6.1

 1. Ladda ned evasi0n från den officiella hemsidan
 2. Stäng av låskoden på din IOS-enhet om det finns någon aktiv
 3. Säkerhetskopiera alltid för att inte riskera dataförlust
 4. Anslut din Iphone eller Ipad till datorn via USB-sladd
 5. Kör igång evasi0n och vänta på att den ska hitta din enhet
 6. När den hittat enheten – klicka på Jailbreak
 7. Ta en kopp kaffe
 8. När telefonen startat om ombeds du att låsa upp skärmen och klicka på en ikon med namnet jailbreak.
 9. Ta en till kopp kaffe
 10. När telefonen startat om igen och slutat arbeta kör du Cydia-appen. Klart!
 11. Nu fixar mjukvaran det sista och sen kör du igång och installerar applikationer.