Annons

Iphone 6 kan också få fingeravtrycksläsare

Apple Iphone 5

Iphone 6 kan få samma fingeravtrycksläsare som finns i Iphone 5S. Enligt uppgift ska Apple ha skrivit kontrakt med TSMC för att tillverka de nya läsarna och massproduktion kan ta sin början under andra kvartalet i år.

Med tanke på att Iphone 6 väntas kunna börja massproduceras under samma tidsperiod så låter det inte helt omöjligt. Med fingeravtrycksläsaren kan man låsa upp telefonen och identifiera köpare som handlar på Itunes.

Flera andra tillverkare har försökt sig på att implementera avläsare på sina telefoner, men Apple har nog överhanden med den teknik som används – även om den har kritiserats för att inte vara speciellt säker. Förhoppningsvis används en säkrare teknik i Iphone 6 för det är verkligen något som behövs.

Samtidigt kan nämnas att Samsung ryktas använda en ögonskanner för samma funktionalitet som i Iphone 5S (och nu eventuellt Iphone 6). Vilken av de båda företagsgiganterna som drar det längsta strået med sina avläsningstekniker återstår att se, men intressant är det att tekniken går framåt.