Annons

IOS 9.1 ger problem med TouchID – är du drabbad?

touch_id_finger

Det verkar som om IOS 9.1 ger allvarliga problem för en del Iphone- och Ipad-användare.

Bland annat ska buggar visat sig påverka fingeravtrycksläsaren TouchID så pass att den slutar fungera. En del användare menar också att TouchID glömmer bort deras fingeravtryck eller bara tar extremt lång tid på sig för att göra vad den ska.

De produkter som påstås ha uppvisat problem med IOS 9.1 är enligt forum och webbsajter följande: Iphone 5, Iphone 5s, Iphone 6, Iphone 6s Iphone 6s Plus samt Ipad Air 2.

13 nyheter – 11 var buggfixar

Eftersom vi på Tekniksmart inte har drabbats själva av problem med IOS 9.1 så kan vi inte verifiera att de faktiskt existerar. Inte heller har Apple gått ut med någon officiell information så vi får helt enkelt avvakta IOS 9.2 för att se om den uppdateringen löser problemen.

En intressant sak med IOS 9.1 är att uppdateringen för denna hade 13 nyheter där 11 av dem var buggfixar – vilka i sin tur introducerade nya buggar.

Förhoppningsvis tar Apple kritiken på sina forum på allvar och börjar utreda hur de kan släppa så dåliga uppdateringar till sina användare. Det måste bli ett slut på den till synes bristande kontrollen som släpper igenom bugg efter bugg efter…

Har du drabbats av buggar i dina telefoner? Skriv gärna kommentarer och berätta!

Läs mer om nyheten på Forbes.com

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.