Intel går med i Alliance for Wireless Power

Intel har gått med i Alliance for Wireless Power (A4WP) för att skapa en standard som ska göra det enkelare för smartphoneanvändarna att köpa trådlösa laddare i framtiden. Idag finns ingen standard som används av alla tillverkarna, så det kan vara knepigt att hitta rätt beroende på marknaden.


intel logotyp huvudkontorTillsammans med andra stora aktörer som Broadcom, Samsung och Qualcomm ska Intel fortsätta utvecklingen och målet är att alla enheter med trådlös laddning ska använda samma teknik. Det är inte bara smartphones som kommer att dra nytta av standarden utan ett stort antal olika enheter.

Enligt Navin Shenoy på Intel tänker man ta A4WP inte bara till smartphones utan även surfplattor, ultrabooks och tablets. Man hoppas att tekniken ska göra laddningen till i det närmaste automatisk i framtiden och med möjligheten att ha saken som ska laddas längre bort från själva laddningsplattan.

QI är en populär laddningsteknik som används i bland annat Samsung Galaxy S4 och Nokia Lumia 920. Skulle man byta till en ny laddningsteknik kan