Huawei släpper ingen Google Edition-telefon

huawei-ascend-p6


Huawei Ascend P6 kommer inte att släppas utan företagets unika gränssnitt Emotion UI. Där andra tunga aktörer som Samsung, HTC och Sony har börjat intressera sig för specialversioner av sina telefoner med en ren installation av Android så gör Huawei helt tvärtom och stänger dörren för Ascend P6.

Richard Yu är Chief Executive Officer på Huawei och enligt honom vill företaget inte göra en ny Nexus-telefon då man är stolta över det egenutvecklade gränssnittet som Ascend P6 använder. Mjukvaran ska vara i perfekt synk med hårdvaran och därför finns inga planer på att ingå i Google Edition.

Mjukvaran definierar telefonen

Kanske är det inte så konstigt ändå att Huawei gör sitt val i den här frågan. Bara kolla på Samsung Galaxy S4 som har ett stort antal inbakade mjukvaror som fungerar ypperligt väl med telefonens hårdvara. Att installera en ren Android-version utan dessa skulle i det närmaste förstöra telefonen i min mening.


Många har säkert längtat efter att Samsung Galaxy S4, HTC One och Sony Xperia Z ska släppas utan sina respektive gränssnitt – men det skulle lämna ett enkelt skal av hårdvara utan någon verklig definition av samhörighet hos användarna. Det finns inget som skiljer telefonerna åt mer än mjukvaran idag.

Bara mina personliga åsikter givetvis, men kanske finns det någon som håller med bland er besökare. Vad tycker ni – ren Android-installation eller inte?