HTC kan släppa telefon i flytande metall


Flytande metall kan användas i nästa smartphone från HTC. Efter succén med flaggskeppet One har intresset för välbyggda telefoner i aluminium ökat och kanske är det därför som flytande metall är så intressant för den välkända tillverkaren. Om uppgifterna stämmer kan HTC se fram emot stor uppmärksamhet då det idag bara är Vertu Ascent som använder flytande metall till sitt skal.

Teknikerna som används vid tillverkningen av smartphones blir allt bättre med starkare material till skalet och reptåligare skärmar. HTC One är exempelvis tillverkad i ett solitt stycke aluminium och det har använts som en slagpåse för att kritisera plastskalet till Samsung Galaxy S4. Skulle HTC dessutom arbeta med flytande metall får de ännu en punkt att peka på när de jämför sig med marknaden.

Konkurrenten Apple har länge använt flytande metall till den pin som trycker ut släden för SIM-kortet och den amerikanska tillverkaren fick stor uppmärksamhet när den började med det. När webbsajten DroidLife nämner den här nyheten drar artikelförfattaren sig till minnes om terminatorn T-1000 då den består av just någon form av flytande metall. Det är nog inte vad HTC har i åtanke dock, hoppas jag.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.