Gratis Netflix på Playstation 4

netflix-logo.jpg


Netflix är en förträfflig filmtjänst som för bara 79 kronor i månaden bjuder på tusentals filmer och serier i en till synes ändlös ström med underhållning. Tillsammans med en mediaspelare blir det ännu bättre då man även kan kolla på en större tv-apparat och inte sällan är det en spelkonsol får stå för strömmandet av digital bitar från Netflix till tittaren.

Den som använder en Xbox 360 för att titta på Netflix får en något bitter eftersmak då det blir dubbel kostnad när man även behöver ett så kallat Gold-abonnemang från Microsoft. Detta kostar visserligen bara 69 kronor, men visst svider det lite när man vet att det är gratis (nåja, förutom Netflix-abonnemangets kostnad) på en Sony Playstation 3 – och snart även på Playstation 4.

Det är Playstation Access som bekräftar att Netflix inte kostar mer än sin månadskostnad för prenumerationen om man vill använda Playstation 4 med filmtjänsten. Fortfarande kommer Xbox Live Gold att kosta några tior varje månad om man vill ha Netflix där, något som säkert retar en och annan Xbox-användare. Personligen skulle jag aldrig betala dubbelt och vägrar Gold då jag ändå aldrig spela över internet.

Varför Microsoft, varför ska vi betala dubbelt i onödan?


Via M3