Annons

Futurama återuppstår som mobilspel

Annons

Futurama

Kommer ni ihåg Futurama? Den animerade serien har kanske nått sitt slut på tv men återuppstår i ny form som applikation till mobiltelefoner med Android.

Fox som äger rättigheterna till Futurama har slagit sig ihop med tyska spelutvecklaren Wooga som nu tar den populära serien till spelform på en smartphone nära dig.

Namnet på spelet är Futurama: Game of Drones och här får man styra medlemmarna i Planet Express i striden mot närmaste konkurrenten MomCo. Leverera dyrbara laster till otillgängliga områden och tjäna pengar för att driva verksamheten vidare.

Tunga namn och tunga spel

Bland utvecklarna som har fått uppgiften att skapa spelet finner vi namn som Dave Grossman, Jonathon Myers och Patric M. Verrone. De har varit med och skapat spel som Secret of Monkey Island, The Wolf Among Us och Game of Thrones: Ascent.

Annons

Speciellt Dave Grossman som var med om att skapa berättelserna kring Secret of Monkey Island kan vara en riktig gudagåva; speciellt då vi vet sen tidigare att animerade serier inte alltid fungerar så bra som spel (vi tittar på dig Simpsons).

Det är väldigt lite vi känner till kring Futurama: Game of Drones och något datum för lansering finns inte än. Huruvida spelet faktiskt blir bra återstår att se och så även vad prislappen blir för de som faktiskt vill prova.

Vår gissning: free to play med köp in-app.