Final Cut Pro uppdateras – optimeras för 4K

mac-pro-2013


Med nya Mac Pro sätter Apple en hög ribba för arbetsstationer av högre rang och det är rejält med prestanda som utlovas för alla situationer. Vad sägs om en Intel Xenon E-processor ackompanjerad av dubbla (!) AMD FirePro-grafikkort och hela sex portar för Lightning 2.0? Lagringsutrymmet består av flashminnen anslutna till PCIE och skärmupplösningar upp till 3 840 x 2 160 pixlar ska vara möjligt.

Men hårdvara är inte allt och om mjukvaran som ska köras inte optimerats för allt det nya så finns ingen anledning till att köpa uppgraderingarna. Därför är det viktigt att också skaffa de senaste och uppdaterade versionerna av exempelvis Aperture och Final Cut Pro – båda professionella program för redigering av bilder och video. Den sistnämnda är på gång att få en ordentlig uppdatering.

Exakt vad som är på gång återstår att se, men fokus ska ligga på 4K enligt Phil Schiller på Apple – och vill man ligga i den ligan så krävs hårdvaran för att klara jobbet, något som nya Mac Pro definitivt inte ska ha några problem med. Skulle programmet optimeras för den tolvkärniga processorn och för att kunna använda två samtida grafikkort maximalt så är det ren kärlek på gång från Apple.