Evernote Touch: Ny version för Windows 8 förbättrar rejält

evernote-touch-ny-anteckning


Evernote Touch har äntligen uppdaterats för att fungera bra i pekskärmsmiljö och även om jag föredrar den vanliga klienten till Windows och Mac OS X så verkar det som att vi nu får vad Evernote Touch skulle ha varit från början.

Evernote är en webbtjänst för att digitalisera vardagen med snabba, sökbara anteckningar. Här kan man skriva ner precis allt, spara olika filtyper, söka i text som finns i bilder (!) och skanna in dokument för framtida bruk. Allt i text, video och bildform kan sparas direkt i Evernote för åtkomst varhelst man önskar.

Bäst med pekskärmar

Det första man kanske märker i nya Evernote Touch är att det inte längre är så tomt på förstasidan. Det är nu enklare att hitta och välja vart man ska gå, exempelvis för att öppna eller skapa ett nytt dokument. Allt ligger något närmare användaren så det kan sparas en hel del tid om man uppdaterar.


Personligen skulle jag ändå föredra den traditionella klienten till operativsystemet och inte använda Evernote Touch – till största delen för att jag inte har en pekskärm i skrivande stund, och då försvinner ju hela poängen med Touch. Hade jag haft en surfplatta med Windows skulle det antagligen ändras.

Vad använder du för appar till din Evernote-upplevelse?