Daft Punk slår rekord på Spotify

spotify-logo


Daft Punk slår rekord på musiktjänsten Spotify med låten Get Lucky och albumet som den finns med på – Random Access Memories. Enligt uppgift ska den enskilda låten ha spelats fler än 28 miljoner gånger sen den släpptes vilket är ruskigt bra. Själva albumet är inte långt efter i popularitet och har till och med börjat hota den tidigare rekordhållaren Mumford & Sons’ Babel.

Rekordspelningen med Random Access Memories gäller för Sverige, Norge, Tyskland, England, Finland, Frankrike, Mexiko, Holland, Singapore, USA och Hong Kong. Det är betydligt lättare att hålla koll på hur många som lyssnar på respektive grupp, album och låt efter att Spotify börjat redovisa siffror för just detta. En välkommen nyhet för alla som vill veta mer än tidigare om musik.

Spotify har ändrat mitt sitt att lyssna på musik radikalt och tagit mig från piratbukten helt. Det finns inte längre någon anledning att ladda hem musik via torrents när 50 kr eller 99 kr ger tillgång till miljontals låtar direkt i webbläsaren eller via Spotifys klienter. Även när jag inte lyssnade under en längre period betalade jag bara för att Spotify kändes så bra.