Chromecast får stöd av HBO, Pandora, Songza & Vimeo

Chromecast med Google TV (4K)
Foto: Victor Carvalho, Unsplash

Chromecast presenterades förra veckan och redan har den blivit en försäljningssuccé med slutsålda lager hos Amazon, Best Buy och Google Play. Tack vare ett riktigt överkomligt pris på 35 dollar har intresset varit skyhögt och kanske är det inte heller så konstigt att många vill ha den lilla mediaöverföraren – det kommer stort stöd från flera tunga aktörer på marknaden.

Vad Chromecast gör är att tillåta överföring av såväl ljud som bild från mobila enheter till en tv-apparat. Man ansluter Chromecast i tv:n, ansluter exempelvis en smartphone eller surfplatta och skapar sedan en anslutning mellan de båda enheterna. Idag kan man spela upp material från bland annat Google Play, Netflix, YouTube och webbbläsaren Chrome, men fler är på gång.

Nu kommer uppgifter om att HBO Go, Pandora, Songza och Vimeo tänker ge sitt stöd. Bara HBO Go öppnar för enorma mängder tv-tittande med tusentals tv-serieavsnitt. Vimeos vice-VD Nick Alt har tidigare sagt att tjänsten med glädje tänker öppna sig för Chromecast och tar emot fördelarna med produkten med öppna armar. Detsamma gäller även Pandora och Songza.

Verizon, Redbox och Plex har också tittat närmare på Chromecast men ännu inte gått ut med något beslut om huruvida de tänker avdela resurser för att ge sitt stöd. Lägg till det faktum att man redan “hackat” Chromecast för att öka möjligheterna ytterligare så finns stora anledningar att tro på den här produkten. Nu vill vi bara se bättre officiellt stöd och större spridning utanför USA.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.