Bing ersätter Google för sökningar med Siri

Bing ersätter Google när man gör sökningar via Siri i IOS 7. Nyheten släpptes samtidigt som den förbättrade tjänsten visades upp under WWDC 2013 och man kan förstå om Microsoft är glada över beslutet. Enligt Redmond-företaget är man ”thrilled that all the great results people have come to know and love on Bing.com will now be available to Siri users on iPhone, iPad and iPod touch”.


apple-siri-ios7Översatt betyder det att Microsoft exalterade över att Bing kommer till Iphone, Ipad och Ipod via Siri. Google är säkert inte lika glada men håller ändå platsen som den klart dominerande ledaren inom sökningar på internet. Förutom bytet till Bing så berikas Siri även med två nya språkstöd för tyska och franska. Webbtjänsterna Wikipedia och Twitter blir dessutom sökbara direkt via Siri.

Om Apple och Microsoft gör ett bra jobb med integreringen av Bing så kan det betyda en rejäl trafikökning för sökmotorn. Exakt vad de har att vänta sig återstår givetvis att se, men det givetvis inget negativt beslut för Microsoft vad som än händer. Nu återstår bara frågan om Apple vill inkludera svenska som språkstöd i framtiden och om Bing öppnar alla sina funktioner för oss också.