Billigare surfplattor på gång – ner till låga 99 dollar!

De väletablerade tillverkarna av surfplattor fortsätter att sänka sina priser och enligt webbsajten DigiTimes kan det snart vara möjligt att hitta kompetenta modeller för så lite som 99 dollar. Asus visade under Computex-mässan upp nya Memo Pad HD7 som med en fyrkärnig processor, skärmupplösning på 1 280 x 800 (IPS) och 8 GB lagringsutrymme bara kostar 129 dollar, eller 149 dollar för 16 GB.

asus-memo-pad-hd7Marknadsgiganterna idag är Apple Ipad Mini och Asus Nexus 7 som med riktigt bra hårdvara och låga priser håller marknaden i ett järngrepp. Faktum är att de etablerade aktörerna sänker sina priser så mycket att analytikerna räknar ner mängden sålda Kines-plattor från 100 miljoner under 2013 till ”bara” 80-90 miljoner exemplar. Det kan bli tufft för kinaföretagen som satsat på dålig hårdvara och lågt pris.

I skrivande stund använder jag själv en Nexus 7 3G som komplement till min Ipad 3 4G – och det är en underbar kombination för det skribentarbete jag utför. Eftersom tangentbordet i Android är så fantastiskt bra så behövs inget fysiskt tillbehör för att skriva – det går lika bra ändå, medan jag på Ipad måste ansluta ett tangentbord för att få något vettigt gjort inom en rimlig tid. 

Billigare surfplattor är på gång, har du köpt en eller planerar du att göra det?