Annons

Apple TV uppgraderas under 2014

apple-tv.jpg

Apple kommer att släppa en uppgraderad Apple TV under nästa år. Det tror analytikern Ming-Chi Kuo på KGI Securities – en tro som säkert delas av mängder av fans världen över som hoppas på att Apple ska släppa något revolutionerande och nyskapande till sitt redan populära mediacenter.

Oavsett vad Apple har i åtanke för Apple TV under nästa år – om det kommer en uppgradering – så lär det inte involvera MKV, Dolby TrueHD eller DTS-HD Master Audio. Ett filformat och två ljudtekniker vars stöd i Apple TV är efterlängtade av många. De går emot vad Apple erbjuder på Itunes så de lär inte hända.

Enligt uppgift har antalet skeppade exemplar minskat med cirka fem procent från år till år – beräknat på att det säljs 7.6 miljoner enheter i år. Under nästa år väntas den siffran öka något till 8.2 miljoner exemplar, men det är givetvis bara en siffra som analytikern har gissat fram baserat på sina underlag.

Gällande den väntade iTV-produkten som Apple ryktas släppa så finns två uppgifter att ha i åtanke. Den första är att produkten flyttas fram till 2015 på grund av säkerhetsproblem som påverkar det inbyggda operativsystemet och den andra är framflyttning då det inte finns någon lönsamhet i verksamheten detta året.

Vad som än kommer så är det riktigt intressant att se vad Apple kan erbjuda under 2014.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.