Annons

Apple fixar lagringsproblem i Macbook Air mid-2012

macbook-air-firmware-flash-updatering

Apple har släppt en uppdatering till den fasta mjukvaran i Macbook Air från 2012 för att lösa ett allvarligt problem med enheternas Toshiba SSD. Enligt uppgift har Apple noterat att ett litet antal användare drabbats av dataförluster på ett oväntat sätt och detta har man nu ordnat med optimerad mjukvara.

MacBook Air Flash Storage Update 1.1 finns nu tillgänglig för alla Macbook Air från 2012 med 64 GB eller 128 GB lagringsutrymme med Toshiba SSD. När mjukvaran installeras gör den ett självtest för att kontrollera såväl mjukvara som hårdvara – och om testet visar dåliga resultat kan man byta sin SSD gratis.

Apple har inte bekräftat vad som egentligen orsakar felet i dessa Macbook Air-modeller, men bekräftat är åtminstone att Toshiba är med i leken. Har man en modell med Samsung SSD så kommer den nya mjukvaran inte att kunna installeras överhuvudtaget på datorn. Håll tummarna för en stabil lösning!

Den nya mjukvaran finns tillgänglig via App Store om den behövs.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.