Apple A7 används i kommande Iphone 5S

apple-iphone5s-a7-apl0698


Iphone 5S påstås ha läckt ut i form av en serie suddiga bilder och granskningar av dessa visar att nästa stora lansering kan bjuda på såväl ett större batteri som dubbla LED-blixtar. Webbsajten MacRumors var först med att rapportera om nyheten och en hel teknikvärld granskar innehållet med stor nyfikenhet.

Förutom batteriet och blixtarna verkar det som att processorn Apple A7 gör entré i den nya telefonen. Kretsen är märkt med APL0698 och den ska ackompanjeras av 1 GB Elpida DRAM, precis som Iphone 5. Nämnvärt är att Iphone 5 har en A6 med koden APL0598 och Ipad 4 har en A6X som heter APL5598.

Vad man vet är att den väntade A7-kretsen som syns på bilderna är tillverkad i oktober 2012 och hela telefonen som fotograferats ska vara monterad i december 2012. Det betyder att man har en tidig prototyp som kanske inte alls stämmer med vad Apple planerar att lansera senare i år.

Skulle det stämma att man ”bara” inkluderar 1 GB internminne så är det i närmaste en besvikelse. Åtminstone 1,5 GB vore önskvärt och ännu hellre 2 GB för en optimal upplevelse. Frågan är vad prisskillnaden skulle vara mellan de tre och hur hårt slutkunden skulle drabbas av en prishöjning.