Android 5.0 “Lime Pie” kan släppas i oktober

android-logo

Android 5.0 i oktober

Android 5.0 ”Lime Pie” kan lanseras i slutet av oktober. Det primära målet för utvecklarna har varit att inkludera kraftfulla prestandaoptimeringar som ska ge ett betydligt bättre flyt i Android och göra upplevelsen trevligare. Telefoner med så lite som 512 MB systemminne ska märka av förbättringarna och främst är det de billigare modellerna som ska märka av det nya och snabbare ”Lime Pie”.


Det har nu gått drygt ett år sen Android 4.1 ”Jelly Bean” gjorde sitt intåg på marknaden och innan ”Lime Pie” släpps väntar man sig en ny, mindre uppdatering som förberedelse till den större i oktober. Android 4.3 har många pratat om på senare tid och besvikelsen var bitvis stor när Google I/O inte bjöd på någon information om den här versionen. Frågan är nu vad den bjuder på för nytt och spännande.

Ny smartphone med senaste Android

Samtidigt med Android 5.0 ”Lime Pie” tror man att Google-ägda Motorola ska släppa den omtalade och beryktade telefonen ”X Phone”. Informationen om denna är ytterst begränsad, men att det ska bli ett flaggskepp är det väldigt många som tror. Man kan ju undra om Google och Motorola överhuvudtaget ska kunna slå mot supergiganten Samsung – eller ens LG, HTC eller Sony.

Uppdatering: 2015-10-18

Idag finns Android 6.0 ”Marshmallow” att ta del av och i skrivande stund har nästan alla de stora tillverkarna av mobiltelefoner bekräftat vilka modeller som får nya versionen.


Där Android 5.0 bjöd på flera trevliga nyheter så lyfter Marshmallow ribban ytterligare med riktigt bra funktioner och förbättringar. Inte minst med tydligare rättigheter för installerade applikationer, ett nytt strömsparläge och tusentals små optimeringar genom hela plattformen.

Läs mer om Android 6.0 ”Marshmallow” och ta del av allt som är nytt via Googles officiella webbsajt för Android.